Iedereen kent het gevoel. Je zit achter je bureau en probeert aan een project te werken of voor een examen te studeren, maar je kunt je gewoon niet concentreren. Het lijkt alsof, wat je ook doet, je gedachten steeds op andere dingen afdwalen. Als dit bekend klinkt dan zijn deze tien tips iets voor jou!

10 tips voor een betere concentratie!

1) Sta op en rek je af en toe uit-het helpt je stress te verlichten en geeft je hersenen wat rusttijd om informatie efficiënter te verwerken.

2) Neem pauzes in de loop van de dag- als het kan, neem dan om het uur of twee pauzes van tien minuten waarin je opstaat van je bureau en even wat beweegt.

3) Heb plezier! Soms is het alleen maar nodig om uit de gewone routine te breken om op nieuwe ideeën te komen. Het kan helpen om te veranderen waar je zit, wat je doet, of met wie je werkt voor een beetje afwisseling in je dag.

4) Luister naar muziek-het is bewezen dat het spelen van zachte instrumentale deuntjes terwijl je werkt je productiviteit met wel 20% verbetert.

5) Probeer je perfectionisme los te laten – het weerhoudt ons ervan dingen af te krijgen omdat we het gevoel hebben dat het nog niet goed genoeg is. Als dat gebeurt, plan dan gewoon wat tijd in om er later nog eens aan te werken. Perfectie is niet nodig voor je naar de volgende stap gaat!

6) Beloon jezelf voor het bereiken van kleine mijlpalen onderweg.

7) Daag jezelf uit – focus maakt onze hersenen sterker!

8) Vergeet ook het multitasken niet. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat de hersenen eigenlijk beter zijn in bepaalde taken als ze met twee dingen tegelijk bezig zijn. Dus zelfs als je een verslag moet schrijven of een project moet afmaken, helpt het soms om naar muziek te luisteren of door de sociale media te bladeren terwijl je werkt.

9) Het werk hoeft ook niet altijd academisch te zijn! Probeer je een tijdje op je hobby’s te concentreren en kijk wat er gebeurt.

10) Ontspan en visualiseer – sluit je ogen, haal langzaam en diep adem, en probeer je voor te stellen dat je in de best mogelijke situatie bent om deze taak te voltooien (d.w.z. waar je moeiteloos werkt zonder afleiding).

Deze 10 tips zullen iedereen helpen zijn concentratie en concentratie in het algemeen te verbeteren. Hoe meer we ze oefenen, hoe gemakkelijker ze worden – dus waarom niet nu beginnen?

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen