Een gezonde voeding is van groot belang voor onze gezondheid en ons welzijn. Voeding heeft een belangrijke invloed op ons lichaam en onze geest. Het kan helpen bij het voorkomen van ziektes, het verbeteren van onze fysieke en mentale prestaties en het bevorderen van ons algehele welzijn. Het is daarom belangrijk om bewust bezig te zijn met onze voeding en waar nodig professioneel advies in te winnen. Maar waar moet je zijn voor voedings- en dieetadvies?

Wat doet een voedingsadviesbureau?

Een voedingsadviesbureau, bijvoorbeeld Voedingsadviesbureau De Winter, biedt een breed scala aan diensten aan. Zo kun je bij het bureau terecht voor algemeen voedingsadvies, maar ook voor specifiek dieetadvies, zoals bijvoorbeeld bij diabetes, hart- en vaatziekten, maag- en darmproblemen en allergieën. Ook kun je bij het bureau terecht voor advies over sportvoeding en voor voedingsadvies tijdens de zwangerschap. Daarnaast biedt het bureau workshops en lezingen aan over diverse voedingsgerelateerde onderwerpen.

Persoonlijke aandacht is belangrijk!

Een van de speerpunten van Voedingsadviesbureau De Winter is persoonlijke begeleiding. Het bureau gelooft erin dat een persoonlijke aanpak de beste resultaten oplevert. Daarom wordt er bij elk traject een persoonlijk behandelplan opgesteld dat is afgestemd op de individuele behoeften en wensen van de cliënt. Het behandelplan wordt opgesteld aan de hand van een uitgebreide intake, waarbij onder andere wordt gekeken naar de huidige leefstijl en het eetpatroon van de cliënt. Op basis van deze informatie wordt er een plan opgesteld om de voeding aan te passen en zo de gewenste doelen te bereiken.

Krijg de behandeling (gedeeltelijk) vergoed

Voedingsadviesbureau De Winter werkt samen met diverse zorgverzekeraars en is aangesloten bij de beroepsvereniging van diëtisten. Hierdoor worden de kosten van de behandeling (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar, afhankelijk van het soort polis dat de cliënt heeft. Het bureau heeft geen wachttijd en er is geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist.

De diëtisten van Voedingsadviesbureau De Winter zijn gediplomeerd en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit betekent dat zij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en voortdurend werken aan hun deskundigheid en professionaliteit. Ze volgen regelmatig nascholingen om ook de nieuwste ontwikkelingen te kunnen gebruiken en om ziektebeelden te kunnen herkennen en behandelen.

Even snel is geen optie

Je kunt door middel van voeding heel veel bereiken. Maar even snel fit worden is er niet bij. Daarvoor zul je je volledig moeten inzetten. Of je nu wilt/moet afvallen of juist wilt aankomen, je zult meer moeten doen dan alleen je voedingspatroon aanpassen. Ook beweging en ontspanning spelen daarbij een grote rol. Je zult dan, misschien sneller dan verwacht, resultaten zien. Om deze te behouden zul je je een nieuw leefpatroon eigen moeten maken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen